A gyerekkori házamat már el tudom adni, energiatanúsítvány birtokában.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány érvényessége

energetikai tanúsítvány érvényessége

A gyerekkor az egyik legkülönlegesebb időszaka az ember életének. Bár, mikor még benne vagyunk, nem tudjuk, hogy az ebben az időben ért impulzusok fogják főként meghatározni azt, hogy milyen emberek leszünk és milyen barátokra teszünk szert. Egy csodálatos, ártatlan időszak, amibe rengetegen vágynak vissza, mikor már megkezdődött a felnőtt élet, sokszor értelmetlen módon bonyolult korszaka.

Persze ez nem mindenkivel van így. Én azonban szerencsésnek mondhatom magamat, mert kifejezetten csodálatos gyerekkorom volt. Sokszor el is felejtem már azokat az apró, varázslatos részleteket, amiket sokkal nehezebb lenne megtalálni a mostani életemben. Az egyik ilyen emlékem, egy húsvéti összejövetelhez kötődik. Első osztályos voltam és a kertvárosban laktunk. Anyukám tanító néniként dolgozott, úgyhogy nagyon értett a gyerekek nyelvén. Ezért elhatározta, hogy az összes osztálytársamat megvendégelhetjük, mikor osztálykirándulásra megyünk.

Ezt azonban nem egy egyszerű ebédként kell elképzelni. Az egész ház ki volt díszítve, otthon készített húsvéti rajzokkal. Anyukám elrejtett egy csomó húsvéti tojást a hátsó kertben és versenyt rendezett az osztállyal. Aki a legtöbbet találja meg, az fog nyerni. Persze én egész nagy előnnyel indultam, hiszen ismertem a kertünket, de a győzelem része szerintem senkinek nem számított igazán. Egyszerűen csak jó volt együtt lenni ezekkel az apró kis emberekkel.

Megmutattam nekik aztán a szobámat, amihez foghatóm azóta sem volt. Mikor tinédzser lettem, elköltöztünk a kertvárosból, de néha eszembe jutott még akkor is, hogy micsoda szuper szobám volt korábban. Narancssárga volt a fal színe és aranyos, kutyás tapétám volt. Mindemellett pedig rengeteg polcom volt, ahová ki tudtam rakni a játékaimat. Ez később elképzelhetetlen lett volna, mivel anyukám rengeteg könyvet helyezett el az új szobámban. Tehát ezek miatt nehéz lenne máshogy visszatekintenem a gyerekkoromra, mint nosztalgikus vágyódással.  Nem is tartom ezt rossz dolognak, bár sokszor kell emlékeztetnem magamat arra is, hogy a jelenlegi életemmel is milyen szerencsés vagyok és hálás lehetek minden napért.

A korábbi történetemet pedig azért meséltem el, mert a gyerekkoromba ismét egy kicsit belefűződött a felnőtt világ. Megörököltem a gyerekkori házunkat és, mivel már nem éltem a szülővárosomban, el szerettem volna adni. Azt hittem, hogy ez egy egészen magától értetődő folyamat, volt azonban egy energetikai tanúsítvány is, amit be kellett szereznem. Ha nem találtam volna rá az E-tanúsítás oldalára, akkor nem tudom, hogy mit kezdtem volna magammal. Egyszerűen csak a neten keresgéltem arra a kulcsszóra, hogy „energetikai tanúsítvány érvényessége” és az elsők között adta ki az előbb említett oldalt. Sosem szoktam túl sokat lapozni a találatok között, úgyhogy nem is gondolkoztam sokáig azon, hogy őket nézzem-e meg először.

Rá is kattintottam az „energetikai tanúsítvány érvényessége” kiírásra és megkezdhettem a kutatómunkát azzal kapcsolatban, hogy valóban megbízható-e, az E-tanúsítás oldala. Az „energetikai tanúsítvány érvényessége” kiírás nem egyenesen az oldal kezdőlapjára vitt, hanem egy olyan részlegre, ahol részletesen tudtam informálódni arról, hogy mégis micsoda ez a tanúsítvány és miként lehet elintézni a beszerzését náluk.

Sokan úgy gondolják, hogy a kinézet nem minden, azonban az első találkozás során nem baj, ha azt mutatjuk, hogy igényesek vagyunk. Az E-tanúsítás oldala is rendkívül szépen volt kialakítva. Az internetes világban pedig ez szerintem a bizalom alapja. Hiszen ez azt jelenti, hogy nem sajnálták az időt és a pénzt arra, hogy a lehető leginkább felhasználóbarát legyen az oldaluk. Az interneten mindig az dönti el, hogy téged fognak-e a választani, hogy mennyire kényelmes nálad az ügyintézés. Itt pedig erre egy rossz szavam lehetett. Azon is meglepődtem, hogy át tudunk váltani angol nyelvre. Ez nagyon szuper, hiszen nem csak magyarok élnek az országunkban és nekik is szükségük van erre a tanúsítványra. Az első benyomások tehát kifejezetten pozitívak voltak az E-tanúsítás oldalával kapcsolatban.

Ez azonban még tényleg csak a felszín volt. Elkezdtem olvasni az energetikai tanúsítvány érvényessége feliratról elérhető oldalt. Az első információ, ami szembejött velem, az a telefonszámuk volt. Erre sem számítottam annyira, mivel a neten sokszor az elérhetőségek megtalálása szokott lenni a legnagyobb gond. Itt azonban nem rejtegették ezt az információt. Furcsa lehet, hogy ezt így kiemelem, de gondoljunk bele, ha mondjuk visszatérő ügyfelek vagyunk, akiknek csak erre lenne szüksége. Pár kattintás és már meg is kapjuk ezt az adatot.

Lejjebb tekerve azonban ennél még sokkal több várt rám. Elsőként egy nagyon szép ábrát láthattam arról, hogy milyen minősítéseket kaphat a házam. Erre a tanúsítványra elsődlegesen akkor van szüksége az embernek, ha el akarja adni a házát, vagy meg akar pályázni, mondjuk egy napelem telepítést. Az energetikai tanúsítvány azt mutatja meg, hogy milyen energiaigényű a házunk. Ezt rengeteg tényező befolyásolhatja, azonban, ha jó minősítést kapunk, akkor még nőhet is az ingatlanunk értéke. Arról pedig nem kell hosszan magyaráznom, hogy ez miért jelent előnyt.

A tájékoztatóban lépésről-lépésre le volt írva az, hogy miként tudjuk megoldani náluk ennek a tanúsítványnak a beszerzését. Az első lépés természetesen az, hogy fel kell hívnunk őket. Nem kell azonban attól tartanunk, hogy valami nagyon szűk időintervallumban van erre csak lehetőségünk. Az ügyfélszolgálatukat minden hétköznap, reggel 8-tól este 8-ig lehet felkeresni. Ez engem nagyon megnyugtatott, mivel a munkám nem engedi meg azt, hogy valami napközbeni időpontban intézzek ilyen ügyeket. Ráadásul arról is biztosítottak minket, hogy ha valami sürgős problémát kell megoldani, akkor akár még hétvégén is felkereshetjük őket. Ez pedig számomra egy komoly tanúbizonyság volt arról, hogy valóban törődnek az ügyfelekkel.

A helyszíni felméréssel kapcsolatban attól féltem, hogy Magyarországnak egy bizonyos régiójában lesz majd csak elérhető. Szerencsére azonban megnyugodhattam, mivel az ország egész területén igénybe tudjuk venni a szolgáltatásukat. A felmérést követően pedig akár 24 órán belül is el tudják intézni az energetikai tanúsítvány kiállítását. Ha sürgős, akkor 12 óra is elég tud lenni nekik.

Persze nem beszéltem még az árakról. Főleg azért, mert nagyon nem vészesek. Ezekről, kicsit lejjebb tekerve tudunk tájékozódni. Egy letisztult táblázatban tudjuk megnézni azt, hogy a különböző háztípusoknál miként változik a tarifa. Ráadásul személyre is szabhatjuk ezeket az információkat, ha letöltjük az energetikai kalkulátorukat.

Mindez teljesen biztossá tett azzal kapcsolatban, hogy ez a cég lesz az ideális választás. Meg is tettem azt, amit ők is első lépésnek javasoltam és felhívtam őket. A telefonos beszélgetés meglepően gördülékeny volt. Végig azt éreztem, hogy figyelnek rám és fontos vagyok, ami nem egy gyakori dolog a mai világban. A tanúsítvány kiállítása rendkívül rövid időn belül készen is volt, úgyhogy nyugodtan el tudtam már adni a házat.