X. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

Szponzorált tartalom

hucr_logo_turism_en huhr_eu_logo_hosszu_enA mai fiatalság a dödöllét nem is egy ételhez, sokkal inkább egy népdalhoz társítja. Amíg a régi időkben sok családnál akár minden napos eledel volt, manapság sokan azt sem tudják, milyen alapanyagokból készül. Régen a szegények eledele volt, hiszen a krumpli gánicához szükséges alapanyagokat a parasztok kertje is megtermelte. Emellett rendkívül laktató eleség. Zala megye egyik leghíresebb tájjellegű étele, idén már 10. alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivált a megyeszékhely főterén. Számos hazai fellépő fog gondoskodni az ide ellátogatók hangulatáról, az eleség pedig adott, hiszen ismét főzőversenyt hirdetnek a szervezők. Lesz mazsorett, koncert, táncegyüttesek népes serege, és sok egyéb tarka program. ha valahova, akkor ide érdemes ellátogatni és kicsit borozgatni, megkóstolni a Zala friss nedűit. Az időjárás is kedvezőnek ígérkezik, így szeretettel várják a kicsiket is, akik egész nap játszhatnak vagy akár kedvükre táncolhatnak! A borok versenyére idén is számos pincészet jelentkezett.