Miso paszta változatos ízben

Miso paszta

Sokan kedvelik a japán konyha ínyencségeit és hazánkban is mind többen próbálják ezeket az ételeket beiktatni a mindennapi főzésbe. Tradicionális ízesítő a miso paszta, amit a japán konyhában sokat használnak. Ez egy fermentált szójabab paszta és úgy állítják elő, hogy a főtt szójababhoz rizst, sót, valamint árpát vagy búzát adnak.

Sokféle, változatos színű és ízű miso paszta van a piacon, ezek közül minden ínyenc megtalálja a kedvére valót. Használják főételek, öntetek, szószok, pácok készítéséhez egyaránt. Azt mindenképpen tudni kell, hogy az ételkészítés végén ajánlott hozzátenni és összeforralni az egészet. De lássuk, milyen remek hatásai vannak a miso pasztának az egészségre!

Először is magas a fehérjetartalma, B12-vitamin és más, szójában előforduló vitaminok megtalálhatóak benne. Immunerősítő hatásáról is ismert, tehát jót teszünk a szervezetünknek a fogyasztásával. A bulkshop.hu online boltban megvásárolható a miso paszta, úgyhogy innen könnyen beszerezhető ez a finom és különleges ételízesítő.